Roze smoothie
Aardbeien, Cranberries, Rode druiven,
Hennepzaden, voor een romige structuur
2 muntblaadjes, voor een frisse smaak
Water
Oranje smoothie
Cranberries, Hennepzaad, Kurkuma
Amandelen en enkele paranoten
Water naar wens
Gele smoothie
Wortelen, Hennepzaad, Kurkuma
Duindoornbessen in ahornsiroop geweekt (verkrijgbaar in Russische winkels)
Water
Spinazie-berries-smoothie
Spinazie-diksap, Hennepzaad
Cranberries in ahorndipping
Water
Verse-boerenkool-smoothie
Groene druiven
Blauwe dadels (verkrijgbaar in Turkse winkels)
Hennepzaad
Water
Khicheri ( MaaltijdSoep voor 2 personen)
Hier is een smakelijke (khicheri (khichdi) recept – Een troostrijk Indiaas gerecht.
Ingrediënten:
-
100 gram basmatirijst
-
125 gram mungbonen
-
1 kleine ui, fijngehakt
-
1 tomaat, in blokjes ( optional)
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 cm verse gember, geraspt
-
2 tl kurkuma
-
2 tl komijnzaad
-
Zout naar smaak
-
750 ml water (of meer voor een papachtige structuur)
-
2 eetlepel ghee
Optioneel: groenten zoals sperziebonen, doperwtjes of spinazie toevoegen voor meer smaak en voedingswaarde.
Bereiding:
-
Spoel de rijst en linzen goed af.
-
Verhit de ghee in een pan. Voeg komijnzaad toe en laat even knetteren.
-
Voeg ui, gember en knoflook toe en bak glazig.
-
Voeg tomaat en kurkuma toe, bak 1 minuut mee.
-
Doe de rijst en linzen erbij, roer goed door.
-
Voeg het water en zout toe. Breng aan de kook.
-
Zet het vuur laag en laat het geheel 25–30 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
-
Voeg eventueel wat groenten toe in de laatste 10 minuten.
-
Serveer warm, eventueel met een beetje extra ghee en mango achar ( ingelegde pittige mango/pickles).