Roze smoothie

Aardbeien, Cranberries, Rode druiven,

Hennepzaden, voor een romige structuur

2 muntblaadjes, voor een frisse smaak

Water

IMG_0993 IMG_0996 (1)

Oranje smoothie

Cranberries, Hennepzaad, Kurkuma

Amandelen en enkele paranoten

Water naar wens

IMG_0906

Gele smoothie

Wortelen, Hennepzaad, Kurkuma

Duindoornbessen in ahornsiroop geweekt (verkrijgbaar in Russische winkels)

Water

IMG_0901

Spinazie-berries-smoothie

Spinazie-diksap, Hennepzaad

Cranberries in ahorndipping

Water

12512704_1240847475931336_7332833106974478465_n 12484709_1240847495931334_68156544156627267_o

Verse-boerenkool-smoothie

Groene druiven

Blauwe dadels (verkrijgbaar in Turkse winkels)

Hennepzaad

Water

IMG_1001IMG_1002

 

Khicheri ( MaaltijdSoep voor 2 personen)

Hier is een smakelijke (khicheri (khichdi) recept – Een troostrijk Indiaas gerecht.

Ingrediënten:

  • 100 gram basmatirijst

  • 125 gram mungbonen

  • 1 kleine ui, fijngehakt

  • 1 tomaat, in blokjes ( optional)

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 cm verse gember, geraspt

  • 2 tl kurkuma

  • 2 tl komijnzaad

  • Zout naar smaak

  • 750 ml water (of meer voor een papachtige structuur)

  • 2 eetlepel ghee

Optioneel: groenten zoals sperziebonen, doperwtjes of spinazie toevoegen voor meer smaak en voedingswaarde.

Bereiding:

  1. Spoel de rijst en linzen goed af.

  2. Verhit de ghee in een pan. Voeg komijnzaad toe en laat even knetteren.

  3. Voeg ui, gember en knoflook toe en bak glazig.

  4. Voeg tomaat en kurkuma toe, bak 1 minuut mee.

  5. Doe de rijst en linzen erbij, roer goed door.

  6. Voeg het water en zout toe. Breng aan de kook.

  7. Zet het vuur laag en laat het geheel 25–30 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.

  8. Voeg eventueel wat groenten toe in de laatste 10 minuten.

  9. Serveer warm, eventueel met een beetje extra ghee en mango achar ( ingelegde pittige mango/pickles).